Kemi

masse

04. april 2005 af kwazi (Slettet)
Hej dav...

Jeg har en opgave jeg er i en hel del itvivel om.

Massen af et I-131 atom sættes til 131 u.

spg.: Beregn den samlede masse af de I-131 atomer.

håber nogle kan hjælpe

mange hilsner miig

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2005 af Dunnar (Slettet)

de hvadfornogen I-131 atomer? hvis der kun er et er massen af dette jo så 131 unit, men jeg antager at der må være flere når du skal regne på det.

Svar #2
04. april 2005 af kwazi (Slettet)

jeg har bare skrevet opgaven af.. næsten... fatter virkelig minus af den her opgave.... hvilke informationer mangler der for at regne den

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Skriv præcis hele opgaveteksten af. Med de indtil videre givne oplysninger er det ikke muligt at besvare spørgsmålet.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2005 af Ballehatten (Slettet)

Ja, der må stå noget før omkring hvor atomer der er ?! evt. en graf?

Svar #5
04. april 2005 af kwazi (Slettet)

en ko spiser græs på en mark der er forurenet med I-131. koen indtager herved I-131 med samlet aktivitet på 20000Bq

henfaldskonstanten fir I-131 er 9,98*10-7s-1

a)beregn det antal I-131 atomer som koen indetager

massen af et I-131 atom sættes til 131 u

b)bergen den samlede masse af de I-131 atomer som koen indtager

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:

a) Dette er blot en straightforward anvendelse af relationen mellem aktivitet A og det tilbageværende antal kerner, N;

A = k*N

hvor k er henfaldskonstanten for det pågældende nuklid (her: I-131). Beregn N.

b) Fra a) har du antal I-131 atomer, N og atommassen ansættes til 131u. Da er det ikke svært at beregne den samlede masse, vel?

//Singularity

Svar #7
04. april 2005 af kwazi (Slettet)

jow.. efter som det var mit spørgsmål til at starte med jo.

Svar #8
05. april 2005 af kwazi (Slettet)

hmm ? hvordan regner jeg b) ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Samlet masse af I-131-atomerne.

M = (131u)*N

Sværere er det ikke. Ønsker man massen M i SI-enheden kg, anvendes

1u = 1.660540*10^(-27)kg

//Singularity

Skriv et svar til: masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.