Matematik

Hvor mange gange så stor...

25. september 2010 af VPK (Slettet)

Hej derude!

Jeg sidder med en opgave, og kan ikke helt hitte ud af hvad jeg skal..

Har kigget på en anden tråd: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

Men forstår ikke svar #2, som alligevel giver mere mening for mig end svar #1.....

For at gøre det lidt mere overskueligt, så får i lige opgaven her:

b) Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

svaret i a)  er f(x) = 17,09*x1,96

Håber der sidder nogle derude som kan hjælpe mig med at forstå :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2010 af peter lind

y skal være dobbelt så stor som det den startede fra y0 så y/y0 = 2. Der gælder y = b*xa og y0=x0a så man får y/y0 = 2 = b*xa/(b*x0a)


Svar #2
25. september 2010 af VPK (Slettet)

Suk.... Men er ikke med på hvad x0 er... Det x der er i forskriften er jo 'bare ' x...


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2010 af peter lind

Du starter med en eller anden diameter x0 og den tilsvarende brudstyrke y0.. Disse kan være hvad som helst. De går nemlig ud i beregningerne. Du forøger nu diameteren til x således at du får en brudstyrke y, der er dobbelt så stor som y0.


Svar #4
25. september 2010 af VPK (Slettet)

På den måde.. Ok, så er jeg lidt med igen.

Men er resultatet så, ligesom man kan se i den tråd jeg har linket til, 21/a , hvor a er det a jeg har udregnet i a) ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2010 af peter lind

Se #1. Hvis du fortsætter vil du få 2 = (x/x0)a. Opløfter du til 1/a får du 21/a = x/x0. Hvis du sammenligner med hvad du skriver i #0 er b = 17,09; a= 1,96


Skriv et svar til: Hvor mange gange så stor...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.