Matematik

ny andengradsligning

03. oktober 2010 af Jeame (Slettet)

 Jeg skal bestemme koordinaterne til evt skæringspunkter mellem parablerne med ligningen

y= 1/2x^2+1/2x+1/2 og y = 1/2x^2-3/2x-3/2

er der nogen der kan hjælpe med hvordan jeg får den til at blive til den simple andengradslining så jeg kan gå igang med at finde rødder


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Læg mærke til at der står ½x2 i begge ligninger, det simplificerer det hele


Svar #2
03. oktober 2010 af Jeame (Slettet)

 hvad betyder simplificere?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

at gøre ting enklere. har elever ikke en ordbog nu til dags.

hint 2:  træk de to ligninger fra hinanden, så bliver det simplere at finde x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

skæringspunktet findes ved at sætte de to y-en 0 hinanden

1/2x^2+1/2x+1/2 =y= y = 1/2x^2-3/2x-3/2

1/2x^2+1/2x+1/2 = 1/2x^2-3/2x-3/2                 gang alle led med 2, træk sammen og find x


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

det kan vist ikke betale sig Mette, vi kan jo trække ½x2 fra på begge sider


Skriv et svar til: ny andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.