Matematik

potensregression uden hjælpe midler

21. oktober 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

det lyder følgen

f(x)=b*x^a

f(2)=2 og f(4)=16

bestem a og b

jeg er kommet fram til at a=log(8)/log(2)

kan ikke komme vider uden brug af lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

a = (lny2-lny1) / (lnx2-lnx1) = (ln16-ln2) / (ln4-ln2) = ln8 / ln2 = 3

b = y/(x^a) = 2 / 2^3 = 1/4


Svar #2
21. oktober 2010 af ernst88 (Slettet)

hvordan regner man ln8 / ln2 = 3 i hovedet

det kan jeg ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

ln (eller log) 8 = ln (eller log) 2^3 = 3 * ln (eller log) 2

ln8 / ln2 = 3 * ln2 / ln2 = 3

Nu kan du :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2010 af mathon

...eller

                 y2/y1 = (x2/x1)a

                16/2 = (4/2)a

                 8 = 2a

                 23 = 2a

                 a = 3


Skriv et svar til: potensregression uden hjælpe midler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.