Matematik

hvorfor ingen løsning?

27. oktober 2010 af laurahansen93 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

HJÆLP MIG!!!

Denne andengradsligning: 2x^2+4x+8=0 har ingen løsning. Hvorfor ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af mathon

bruger du diskriminant-formlen

                  x = (-b±√(d))/(2a)     d≥0    ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

2x^2+4x+8 = 2(x2 + 2x + 4) = 2(x+1)2 + 6 . Da (x+1)2 ≥ 0 for alle x, er 2(x+1)2 + 6 > 0 for alle x. Eller med andre ord, ligningnens diskriminant er < 0 .


Svar #3
27. oktober 2010 af laurahansen93 (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af mathon

hvis
           d = b2 - 4ac < 0
er       der ingen løsning blandt de reelle tal      som vejledt i #2


Skriv et svar til: hvorfor ingen løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.