Matematik

En cirkels parameterfremstilling

28. oktober 2010 af Horner (Slettet)

Hey alle,

Jeg mangler lidt hjælp til denne opgave.

En cirkel G, har parameterfremstillingen:

x = 3+5cost

y = -2+5sint

a/ Angiv cirkelens centrum og radius?

Jeg ved at cirkelens centrum må være (3;-2), men hvordan finder jeg radius?

På forhånd tak!!

/Joe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

for t = 0  er y = -2  og x = 3+5cos(0) = 8    så punktet (8,-2) ligger på periferien.  hvad er afstanden til centrum?? se på udregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Overvej hvor stor cirklen med parameterfremstillingen

x=5cost

y=5sint

er. Du kan overveje, hvad parameterfremstillingen for enhedscirklen er undervejs.


Skriv et svar til: En cirkels parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.