Matematik

Hurtig Diff.

13. april 2005 af Foss (Slettet)
Hej..
Sidder lige med en brøk der gør vrøvl :D

Ligningen her skal differentieres:

2-x^3/40x

Jeg får det til:

-80x^3-80/(40x)^2
men det passer ikke. Jeg har siddet med den i lang tid nu uden at finde fejlen..
Nogen der kan hjælpe?

På forhånd TAK :)
/Foss

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2005 af Lurch (Slettet)

det du ahr gjort er rigtigt nok
den kan dog forkortes lidt mere

(-80x^3-80)/(40x)^2

40(-2x^3-2)/(40x)^2

(-2x^3-2)/40x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2005 af Duffy

Hvis du holder fast i den måde du har skrevet den op på så er løsningen
2-x^3/40x

-1/10*x^3

Men hvis du mener denne funktion

(2-x^3)/(40x)

er løsningen

-3/40*x-1/40*(2-x^3)/x^2 =

-1/20*(x+1)*(x^2-x+1)/x^2 =

-1/20*x-1/20/x^2 =

-1/20*(x^3+1)/x^2


[vælg selv det udtryk du synes bedst om]



Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2005 af Lurch (Slettet)

hov, selvfølgelig kand en forkortes længere som duffy siger,
(-2x^3-2)/40x^2
(-x^3-1)/20x^2

Svar #4
13. april 2005 af Foss (Slettet)

Ok så jeg havde faktisk gjort det rigtigt.. Nice.. Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hurtig Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.