Kemi

er det her rigtigt?

02. november 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er igang med en opgave om calciumhydroxidphosphat, Ca5(PO4)3OH
Ved opløsning af hydroxyapatit i vand indstiller der sig følgende ligevægt:


Ca5(PO4)3OH (s) ↔ 5Ca2+ (aq) + 3PO43- (aq) + OH- (aq)           K0= 10 -36 M9

a) ligevægtskonstanten for ovenstående ligevægte så:

K0=[Ca(2+) ]5· [PO 3- ]3·[OH- ]=M9        er det korrekt?

b) Beregn opløseligheden for  calciumhydroxidphosphat.

man får altså ligevægten

                                        Ca5(PO4)3OH (s) ↔ 5Ca2+ (aq) + 3PO43- (aq) + OH- (aq

ved ligevægt                                                          5x                     3x                        x

og derved fås ligningen  10 -36 M9=(5·x)5·(3·x3)·x         er det korrekt??

på forhånd tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af Pid (Slettet)

a)

Jep, det ser korrekt ud.

b)

Ja næsten korrekt, tror du lige fik lavet en fejl, men (3*x3) skal lige laves om til (3*x)3 og så burde den være der.


Svar #2
03. november 2010 af Kllinky (Slettet)

hov .. tak for det :)


Skriv et svar til: er det her rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.