Kemi

Hjælp hurtigt, tak :)

02. november 2010 af hohodyret (Slettet)

Partiklen i vægt m og ladning q er accelereret fra en ubevægelig tilstand af en potentiel forskel på U, så flyver i en homogen magnetfelt med en magnetisk induktion af T og begynder at bevæge sig på en cirkel. Definer radius R af denne cirkel.

m=32*10^(-3) gramm
q=8*10^(-3) Culon
U=500 Volt
B= 2 Tesla
R=?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af NejTilSvampe

 vi havde det tilfældigvis idag i fysik, jeg hørte selvfølgelig ikke efter :P

men det var en ligning hvor noget var proportional med reciprokken af kvadratet af ladningen (q) tror jeg. Måske ringer det en klokke hos dig? :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af kieslich (Slettet)

elektriske energi ΔE = q*U  (1)     lig med kinetisk energi Ekin = 1/2*m*v2  (2)

Lorentzkraft FL = q*v*B    (3)        lig med centripetalkraften  Fc = m*v2/r  (4)

af (1) og (2) findes hastigheden.    af (3) 0g (4) kan man nu finde r.


Skriv et svar til: Hjælp hurtigt, tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.