Matematik

Cosinusrelation problem?

06. november 2010 af o0nick (Slettet)

 Hej allesammen..

Sidder med et lille problem som jeg ikke aner hvordan jeg fikser...

Det er sådan at jeg har siderne a = 10 cm, b = 8 cm og vinkel C = 60 grader

Så jeg bruger funktionen a^2 + b^2 - 2 x 10 x 8 x cos(60) for at finde side c , og bliver ved med at få resultatet til 316, hvilket da ikke kan passe?


Svar #1
06. november 2010 af o0nick (Slettet)

 hov, kom til at mixe funktionen sammen med bogstaver og tal :P

a^2 + b^2 - 2 x a x b x cos(60)  

altså

 10^2 + 8^2 - 2 x 10 x 8 x cos(60)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

Kilde: Wikipedia.

Nu går jeg "kun" i 9, men hvis du nu besøger http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation så giver den formel du bruger C2 du kan derfor passende lave din formel om og skrive  (=((10^2 + 8^2 - 2 * 10 * 8 * COS(60))^0,5) så skulle du gerne få det rigtige resultat. Omkring 17-18 stk


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 Dvs du tager kvadratroden af den formel du har brugt ved at skrive ()^0,5


Svar #4
06. november 2010 af o0nick (Slettet)

Ah, ok :) Men, hvor kommer de opløftet 0.5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 Jeg kan bare ikke finde en kvadratrods tast på mit tastatur, så jeg tager i stedet for en halv potens hvilket er det samme som kvadratrod :) f.eks. 16^0,5=4


Svar #6
06. november 2010 af o0nick (Slettet)

 Ah hehe ok, nu er jeg med :D


Skriv et svar til: Cosinusrelation problem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.