Matematik

Hvor mange dåser energidrik skal bruges til maratonløbet?

12. november 2010 af lisejensen1970 (Slettet)

Er der en, der vil hjælpe med nedenstående opgave?

Til et maratonløb skal bruges 24.000 l energidrik. En energidrik indeholder 8 gram energipulver for hver 100 ml vand. Energidrikken indeholder i alt 1,25 kg. Hvor mange dåser energidrik skal bruges til maratonløbet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg har set denne opgave før. Kan du ikke skrive Hele den oprindelige opgavetekst her. Ellers kan vi ikke hjælpe dig.

Enten er der for mange oplysninger, eller også er spørgsmålet et andet end jeg tror og så er den for få.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

Hvor meget er der i en dåse????


Svar #3
12. november 2010 af lisejensen1970 (Slettet)

Dette er den oprindelige opgavetekst.


Svar #4
12. november 2010 af lisejensen1970 (Slettet)

Jeg vil tro, at den skal løses sådan her:

240.000 centiliter * 8 gram = 1.920.000 portioner

1.920.000 portioner / 1250 gram = 1536 dåser
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

Til et maratonløb skal bruges 24.000 l energidrik.

En energidrik indeholder 8 gram energipulver for hver 100 ml vand. (det antages at rumfanget af energipulver sættes til 0 ml pr g og at vands massefylde er 1kg pr l

Dåsen med Energipulver indeholder i alt 1,25 kg. Hvor mange dåser energidrik skal bruges til maratonløbet?

--------------------------------------------

24000 l energidrik indeholder (24000000ml/100ml)*8g energipulver=1920000g=1920 kg energipulver

dette er indholdet af 1920/1,25 dåser

#4 du glemte at skrive at du ganger med 10 i linien nedenfor

24.000 liter * 8 gram = 1.920.000 portioner


Svar #6
12. november 2010 af lisejensen1970 (Slettet)

Ja, vi er enige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

#5

100 gram energidrik = 92 gram vand + 8 gram pulver

1250 gram energidrik = 1150 gram vand + 100 gram pulver

1 dåse indeholder 1,150 liter vand  = 1,150 liter energidrik

( det antages at rumfanget af energipulver sættes til 0 ml pr g )

24000 liter energidrik / 1,150 liter energidrik = 20870 dåser


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2010 af mette48 (Slettet)

#7

det antages at rumfanget af energipulver sættes til 0 ml pr g

100 ml vand indeholder 8 g energidrik           se opgaveteksten

100g vand indeholder 8 g energidrik      så dine udregninger passer ikke

Jeg mener stadig at opgaven er meget dårligt formuleret, det er nok derfor du også roder i tingeng


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

En energidrik indeholder 8 gram energipulver for hver 100 ml vand.

Så hver gang vi har 100 ml vand har vi også 8 gram pulver.

Derfor må 100 ml vand veje 108 gram.

Det er ikke mere rent vand - derfor er vægtfylden forskellig fra 1.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er helt enig med Mette i #1, at opgaven er dårligt formuleret. Opgaven har kørt i flere tråde gennem tiden her i matematikforumet (søg på "energidrik"). Her er et link til en tidligere tråd, hvor jeg havde et bud på en løsning

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=809899#809981 

men jeg måtte der gøre nogle antagelser, som man kan være uenig i, hvorvidt de er rimelige. Med andre antagelser kan man komme frem til andre resultater.

Men det ser desværre ud til, at det er den fulde opgavetekst, der er givet i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Vi kan vel blive enige om at

100 gram energidrik = 92 gram vand + 8 gram pulver 

ganger vi med 12,5 får vi

1250 gram energidrik = 1150 gram vand + 100 gram pulver

hvoraf vi kan aflede,at der i hver dåse er 1,150 liter

Derfor  24000 liter energidrik / 1,150 liter energidrik = 20870 dåser


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jeg ikke sikker på, at vi kan blive enige om.

Der er 8 g energipulver for hver 100 ml vand, dvs 8g pulver plus 100 g vand = 108g energidrik, men vi ved ikke, hvad det fylder. Jeg havde antaget, at det stadig fylder 100 ml, så 100 ml energidrik vejer 108g. En dåse energidrik vejer 1,25kg = 1250g, så den indeholder (1250/108)·100ml = 1157,407ml energidrik. Der skal derfor bruges 24000/1,157407 dåser = 20736 dåser.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg tager en tænkepause.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Opgaven siger jo, at der er 8g pulver for hver 100 ml vand, dvs 100 g vand, så det må være 108g drik, der indeholder 8g pulver og 100g vand.

Du antager, at der er 8g pulver pr 100ml færdig drik.

Jeg er enig i, at pulveret ikke forøger volumenet af drikken.


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg skulle have skrevet

108 gram energidrik =100 gram vand + 8 gram pulver

Jeg indser min fejl og kaster håndklædet i ringen, tak for dysten.


Skriv et svar til: Hvor mange dåser energidrik skal bruges til maratonløbet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.