Matematik

F(g(x)) Hurtigt.

15. november 2010 af d0pin (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle, jeg skal hurtigt bruge hjælp.

hvad hedder F(g(x)) når den bliver differentieret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger reglen for differentiation af en sammensat funktion:

(F(g(x)))' = F'(g(x))·g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af sadu (Slettet)

Det hedder kvontation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Sammensat funktion. Da gælder:

f(g(x))= (f•g)(x)

(f•g)'(x) = f'(g(x)) * (g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor har fundet det ord henne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Det ord findes vist ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2010 af placebo321 (Slettet)

Man kan også udtrykke det:

Den udifferentierede indre funktion indsættes i den ydre differentierede funktion og derefter ganges med den indre differentierede funktion.


Svar #7
15. november 2010 af d0pin (Slettet)

 Super, tusind tak, det var lige hvad jeg skulle bruge! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2010 af sadu (Slettet)

Jeg har fuldstændig ret. Fik 12 i eksamen om differentialregning! TAG DEN!


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Til lykke med det. Reglen for differentiation af en sammensat funktion kaldes også undertiden for kædereglen for funktioner af en variabel. Men "kvontation" lyder som et hjemmestrikket ord.


Skriv et svar til: F(g(x)) Hurtigt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.