Matematik

spørgsmål til halverings tid

22. november 2010 af Frook (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder med spørgsmålet

massen af en klump radioaktivt stof er bestemt ved:
f(t) = 2*e-0,00853*t
hvor t er tiden (målt i år) og f(t) er amssen af klumpen (målt i gram)
bestem halveringstiden, og bestem hvor mange år der går, før massen af klumpen er 0,5 g.
(hjælp, e-0,00853 svarer til a i den eksponentielle vækstmodel)

for at bestemme halveringstiden skal jeg så ikke bare bruge formlen T = log½/log a

ved at sige T=log(½) / log(e-^0,00853) = 81,25

eller er jeg helt forkert på den?

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af mathon

        f(t) = 2·e-0,00853·t

         T½ = ln(2)/0,00853


Svar #2
22. november 2010 af Frook (Slettet)

cool super tak!! skal du have!!


Skriv et svar til: spørgsmål til halverings tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.