Matematik

HURTIG SPØRGSMÅL

23. november 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man størsteværdi?

Jeg skal gør rede for at funktionen har størsteværdi og skal bestemme denne.

f(x)= ln(1+2x)-1/3x

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af mette48 (Slettet)

find f'(x) og sæt den =0

løs ligningen. Du har så x værdier for max og min

Se på fortegnene for f'(x) om kurven er voksende eller aftagende


Svar #2
23. november 2010 af 91Sarah (Slettet)

Jamen, når jeg prøver at sætte den f´(x)=0, skriver de false på lommeregnen?.

Giver det ikke 1/x+0,5-0,33 og det sætter du = 0 ?


Svar #3
23. november 2010 af 91Sarah (Slettet)

Det kan godt nu :). Men jeg få et tal...


Skriv et svar til: HURTIG SPØRGSMÅL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.