Kemi

beregn massen!! hjælp

28. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man gør

Ved elektrolyse af smeltet natriumchlorid dannes natrium og dichlorid
2 NaCl (l) --> 2 Na(l)+Cl2(g)

a) Beregn massen af natrium der kan dannes ved elektrolyse af 500 g natriumchlorid
b) Beregn også massen af dichlorid der kan dannes ved elektrolyse af de 500 g natriumchlorid
c) Viser beregningerne at massen er bevaret ved den kemiske reation ?   - hvordan kan man se det :s
d) Beregn massen af natriumchlorid der skal benyttes hvis man ønsker at fremstille 1 kg natrium ved elektrolyse

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Kender du m = M * n ?


Svar #2
28. november 2010 af studerende20 (Slettet)

Ja men har brug for hjælp til at komme i gang!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af KimT.T. (Slettet)

a)

Find først stofmængden af NaCl, idet du kender massen m og molarmassen M:

n = 500 g / M(NaCl)

Du ved fra koefficienterne at n(NaCl) = n(Na). Ergo kan du for at udregne massen af Na sige:  

m(Na) = M(Na) * (500g / M(NaCl))

b) 

Du ved fra koefficienterne at n(NaCl) = 0.5 * n(Cl2). Så samme princip, men husk at gange med 0.5:

m(Cl2) = M(Cl2) * (500g /M(NaCl) * 0.5)

c)

Addér den beregnede masse af Na og Cl2 og se om det er lig med de 500 g

d)

m(Na) = 1 kg = 1000 g (husk at regne med g)

Udregn stofmængden af Na:

n(Na) = 1000 g / M(Na)

n(Na) = n(NaCl)

Ergo:

m(NaCl) = (1000 g / M(Na)) * M(NaCl)


Skriv et svar til: beregn massen!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.