Kemi

massen af kalk

28. november 2010 af studerende20 (Slettet)

Hej hvordan laver jeg følgende opgave

Hvor stor en masse skal man bruge hvis man ønsker at fremstille 1000 ton brændt kalk ved kalkafbrænding?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af mathon

                                                               stærk
                                                                               opvarmning

                                          CaCO3 (s)     --->     CaO (s)  +  CO2 (g)
                                                            
kalk                         brændt kalk


Svar #2
28. november 2010 af studerende20 (Slettet)

hm  er det svaret? Hvad med de 1000 ton der skal fremstilles


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af mathon

det hedder kalkbrænding

                                                                      CaCO3            CaO
ækvivalente stofmængder i mol:                       1                    1
ækvivalente stofmængder i g:                       100,09            56,08
aktuelle stofmængder i g:                                  x                1000
                                                                      

                 x / (100,09 g) = (1000 g) / (56,08 g)

                 x = (1000 / 56,08) • (100,09 g)

                       


Svar #4
28. november 2010 af studerende20 (Slettet)

så det vil alstå sige at hvis man ønsker at fremstille 1000 ton brændt kalk ved kalkbrænding skal massen være
x = (1000 / 56,08) • (100,09 g)
  = 1784,77 g


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af badooo (Slettet)

Virker det realistisk i dine øjne, hvis du sidder og tænker dig nogenlunde om? Benyt at reaktanter og produkter er i forholdet 1:1. Beregn stofmængden af 1000ton CaO ud fra n = m/M. Det er den samme stofmængde CaCO3. Beregn hvor meget, så mange mol CaCO3 vejer ud fra m = n*M.

Jeg kan se at du åbenbart slet ikke kan beregne masse (da du har skrevet 3 tråde nu om det samme nu). Jeg vil bare råde dig til at læse op på lortet og få styr på det, da det er helt, helt basalt i kemi.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2010 af mathon

#3

det hedder kalkbrænding

                                                                      CaCO3            CaO
ækvivalente stofmængder i mol:                       1                    1
ækvivalente stofmængder i t:                        100,09            56,08
aktuelle stofmængder i t:                                   x                1000
                                                                      

                 x / (100,09 t) = (1000 t) / (56,08 t)

                 x = (1000 / 56,08) • (100,09 t)

                       


Skriv et svar til: massen af kalk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.