Kemi

Beregn rumfanget af følgende stofmængder

01. december 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4.25

Er der nogen som kan forklare mig hvordan man løser denne opgave, da jeg ikke forstår den forklaring bogen giver

Beregn rumfanget af følgende stofmængder ideal gas ved 20 C og 1 bar

a) 2 mol

b ) 3,5 mol

c) 0,719 mol

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af 8520 (Slettet)

jeg tror du skal ha fat i ideal gas ligningen.


P*V=n*R*T

hvor
p betegner gassens tryk.
V betegner gassens volumen
n betegner gassens molekyleantal målt i enheden mol
R betegner gaskonstanten
T betegner gassens absolutte temperatur
 

hvis du kender den:)


Svar #2
01. december 2010 af studerende20 (Slettet)

Nej desværre :-( eller jo det står i bogen.. men vores lærer er lidt for langt fremme med opgaverne i forhold til undervisningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2010 af 8520 (Slettet)

okay det er sådan set rimlig enkelt hvis du kan finde ud af at flytte frem og tilbage hen over lighedstegnet

det du gør er at siger at nu vil du finde V=volumen

P*V=n*R*T

Du har din fomel her.

Så siger du, at hvis du skal ha V til at stå alene, må du ha flyttet P fra venstre side af lighedstegnet og på højer side.

Det gør du ved at sige at du dividerer med P på begge sider af ligehdstegnet så der kommer til at stå

V=n*R*T/P

husk din T er din temperatur i Kelvin 00c = 273 kelvin og så er det bare at pluse de antal grader du har til eller fra de 273K eks. 10 grader er 283K meget simpelt:)

Din R er en konstant på 8.31 og din mol har du jo:) prøv at sætte værdierne ind i fomlen 

husk P skal være i pascal 1bar=100.000pa


Svar #4
01. december 2010 af studerende20 (Slettet)

okay jeg er kommet frem til følgende

V= 2 * 8,31 * 293 / 100 000 = 0,00293
v= 0,00293
Er det korrekt forstået ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2010 af 8520 (Slettet)

hmm det er rigtigt skrevet op men jeg får det til 0,048697 og så er det vist m3 man får det ud i


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2010 af badooo (Slettet)

#5 er korrekt. husk paranteser osv.


Skriv et svar til: Beregn rumfanget af følgende stofmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.