Kemi

molare masse HJÆLP

15. december 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg vil høre om det jeg har gjort er korrekt..

1. Opskriv reaktionsskemaet for metallets reaktion med saltsyre.
2HCl + Mg(s) → H2(g)+MgCl2(aq)

2. Beregn ved hjælp af idealgasligningen stofmængden (i mol) af den udviklede hydrogen. Som værdi for gaskonstanten kan anvendes værdien:

n= R*V / R* T = 0,020 mol

3. Hvad viser reaktionsskemaet om forholdet mellem antal mol udviklet hydrogen og antallet mol metal, der har reageret med syren?

Forholdet mellem antal mol udviklet hydrogen og antallet mol metal, der regerer med syren er 1:1 , der er lige mange 0,020 mol og 0,020 g mol

4. Beregn metallets molarmasse (atommasse) udfra de opnåede forsøgsværdier.

Molare masse M = m / n      M= 0,38 g / 0,020 mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af bruger (Slettet)

Det ser nu meget rigtig ud, hvis du lige retter fejlen ved idealgasligningen.

Tror du har lavet en skrivefejl.

p*V=n*R*T => n = (p*V) / (R*T)


Skriv et svar til: molare masse HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.