Kemi

Beregn rumfang af følgende stofmænger

19. december 2010 af agre (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogensom kan forklar mig,hvorfor at man 8,31 i idealgasligningen, når der i bogen står at R = 0,0831.

Jeg kan godt se at man har ganget med 100, men hvor kommer det tallet  fra.

Det er gas lignigen jeg skal bruge. V = n*R*T/P,det har jeg fundet ud ad.

Opgaven lyder : Beregn rumfanget af følgende stofmængde ideal gas ved 20C og 1 bar

A) 2 mol

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Det kommer an på hvilke enheder man regner i

Du skal bruge den der passer til de enheder du har, hvilket her vil være R = 0,08314 (L bar)/(K mol), så får du et tal ud i liter, og det er normalt det, der giver mest mening i kemi.

Du kan finde den i alle mulige andre enheder her http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_constant


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2010 af khemisto (Slettet)

A)

Du har ligningen og alle de oplysninger du skal bruge. Så du skal sådanset bare sætte tingende ind i ligningen. Dog skal du være opmærksom på at når temperatureren i formlen er i T så skal du havde temperaturen i Kelvin ikke i Celsius. Du omregner ud fra  følgende formel:

K = °C + 273.15=20C+273,15=293,15K


Skriv et svar til: Beregn rumfang af følgende stofmænger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.