Kemi

Antal gram

26. december 2010 af mathiasjacobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange gram fluor (F) er nødvendigt fir at producere 20gram FeF3 i den viste reaktion

2Fe + 3F2 ----> 2FeF3

Håber der er en der kan hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Du skal ikke bruge andet end m = n ·M.

regn ud hvad de 20 gram FeF3 svarer til i stofmængde. Så kan du bruge koefficienterne i reaktionsskemaet til at finde hvilken stofmængde F2 man skal bruge for at producere denne stofmængde FeF3. Så har du stofmængden af F2 som nemt kan omregnes til masse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2019 af Lara45

#1 Jeg sidder og prøver at løse samme opgave. 

Er der nogle, der kan uddybe det der står i #1?

Svarmulighederne er

A) 5,05 g
B) 20,2 g
C) 10,1 g
D) 6,74 g
E) 4,49 g
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2019 af mathon

                 \begin{array}{lllll} \end{array}\small \begin{array}{|l|c|c|} &\mathbf{F_2}&\mathbf{FeF_3}\\ \hline \textup{masse}/g&\mathbf{{\color{Red} 10.1}}&20\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&37.996&112.841\\ \hline \textup{antal mol}&0.269&0.177\\ \hline \textup{koefficienter}&3&2\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2020 af Lara45

#3 Hvordan er du kommet frem til de 10,1?


Skriv et svar til: Antal gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.