Matematik

redegørelse af sammensatte funktioner

31. december 2010 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at forstå hvad sammensatte funktioner er, så jeg kan forklare det videre, og det må gerne skæres ud i pap ;)

og hvis der kommer en masse udregninger så må i gerne forklare hvad der sker:)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2010 af mathon

             ...er det differentiation af sammensat funktion?


Svar #2
31. december 2010 af 8520 (Slettet)

ja.. af sammensatte funktioner 

husk at gøre det så enkelt som muligt:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2010 af mathon

... at gøre noget enkelt, som ikke er enkelt, er et urimeligt krav...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2010 af mathon

men en redegørelse er jo ikke et bevis

det kan vises,
    at

                      (f(g(x))) ' = f '(g(x)) · g '(x)

som du anvender med et
eller flere eksempler


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2010 af mathon

eksempel:
                         f(x) = y = sin(2x)

   sæt
                         g(x) = 2x
og dermed
                         g '(x) = 2
hvorefter
                         (f(g(x))) ' = f '(g(x)) · g '(x)  =  (sin(2x)) ' · (2x) '  =  cos(2x) · 2  =  2·cos(2x)


Svar #6
01. januar 2011 af 8520 (Slettet)

hej mathon

hvis jeg har en sammensatfunktion der hedder

c(x)= 3/x-1 og d(x)= x+1

kan det så ikke passe at jeg gør sådan her

c(d(x)) 3/(x+1)-1                                d(c(x))= (3/x-1)+1

3/x+1-1 =                                             3/x-1+1 =                               

3/x                                                         x*3/x-1

Dm(f)= (xER/x=0)                               Dm(f)= (xER/x=1) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2011 af mathon

c(x)= 3/x-1

        sæt parentes, så funktionen er éntydig


Svar #8
01. januar 2011 af 8520 (Slettet)

c(x)= 3/x-1 og d(x)= x+1

kan det så ikke passe at jeg gør sådan her

c(d(x))= 3/(x+1)-1                                                                                                        d(c(x))= (3/x-1)+1

c(d(x))= 3/x+1-1 =                                                                                                        d(c(x))=     3/x-1+1 =

c(d(x))= 3/x                                                                                                                    d(c(x))=     x*3/x-1

Dm(f)= (xER/x=0)                                                                                                         Dm(f)= (xER/x=1
 

mener du sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2011 af mathon

jeg mener
                         c(x) =
                                                1)  (3/x)  -  1

                                                2)  3/(x-1)

                                          


Svar #10
01. januar 2011 af 8520 (Slettet)

det er jo en brøk hvor jeg sætter d(x) ind på x's plads i c(x) så skal det da ikke se sådan ud?

og så kommer der jo en parentes på det jeg har sat ind som jeg så kan ophæve da det er en plus parentes og udregne bagefter.


Skriv et svar til: redegørelse af sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.