Kemi

Masse % af Salpetersyre

02. januar 2011 af terbium (Slettet)

 den eneste oplysning jeg har er - opløsningens densitet er 1,0064 g/mL 

jeg skal beregne masseprocenten af HNO3 i opløsningen 

jeg har ikke en formel der dur til dette så man skal vel sætte nogen sammen ? og bare vælge en vilkårlig volumen ? 

masse%= m(a) /m(opl) *100% --> (n(a)*M(a))/(d*V) *100%   ?? 

M(HNO3) = 63.0128g/mol 

m(HNO3) = 1,0064g/mL * 1000mL = 1006.4g 

n(HNO3) = 1006,4g/63.0128g/mol = 15.9713mol 

 (n(HNO3)*M(HNO3))/(d*V) *100% --> (15.9713mol*63.0128g/mol)/(1.0064g/mL*1000mL) *100% = 100% 

Det går jo helt galt ! er der en der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af mathon

         ...du må da have en formel koncentration...
                    

            


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. januar 2011 af mathon

 masse% = m(a) /m(opl) ·100  =  ((V·c·M) / (V·d))·100  =  ((c·M) / d))·100 =

                                 ((c·(63,0128 g/mol)) / (1006,4 g/L))·100  =    c · (6,26121 L/mol)


Skriv et svar til: Masse % af Salpetersyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.