Kemi

beregn massen af hexamagnsiumchlorid

03. januar 2011 af Zuhal10 (Slettet)

MgCl2(s) + 6 NH3(g) → Mg(NH3)6Cl2(s)

1,0 g magnesiumchlorid anbringes i en beholder med overskud af ammoniak

Beregn massen af hexaamminmagnesiumchlorid, som maksimalt kan dannes i beholderen.
help meee plzzz


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2011 af benzen (Slettet)

Find molarmassen af magnesiumchlorid og hexamagnesiumchlorid.

n(MgCl2) = m/M = 1,0 g / M(MgCl2)

Hvis reaktionen forløber fuldstændigt, så der ikke er noget MgCl2 tilbage vil der gælde:

n(MgCl2) = n(hexamagn...)

Derefter finder du massen ved:

m(hexamagn...) = n*M


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2011 af terbium (Slettet)

                                                                 MgCl2            +      6 NH3      -->       Mg(NH3)6Cl2

                                                  forhold:         1                          6                         1

                                                         m   1.0g                      1.07323g                   2.07322g

                                                         M   95.211g/mol          17.0305g/mol             197.394g/mol

                                                         n    0.010503mol          0.063018mol             0.010503mol

m(MgCl2) = 1.0g  

M(MgCl2) 95.211 g/mol 

n(MgCl2) = m(MgCl2)/M(MgCl2) =0.010503g 

du skal bruge 6 * stofmængden af MgCl2, n(NH3) =  6*n(MgCl2) = 6*0.010503mol= 0.063018mol

M(Mg(NH3)6Cl2)= 197.394g/mol 

m(Mg(NH3)6Cl2)= n(Mg(NH3)Cl2)*M(Mg(NH3)6Cl2 = 2.07322g

men jeg er ikke helt sikker på resultatet 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2011 af benzen (Slettet)

 Resultatet ser for mig meget godt ud, eftersom massen ca. fordobles når molarmassen ca. fordobles. Det eneste du skal være opmærksom på hvis du skriver det ind i en rapport, er, at der er et OVERSKUD af ammoniak. Det vil altså sige at du ikke ved hvor meget ammoniak der er, men du kan gå ud fra at al MgCl2 reagerer. Det er derfor forkert at skrive at der er så og så mange g og mol ammoniak. Det kan du ikke vide noget om. Det, du har udregnet, er hvor meget ammoniak der bruges i reaktionen.


Skriv et svar til: beregn massen af hexamagnsiumchlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.