Matematik

Hurtig mat spg hjææælp!

05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Udfyld de tomme pladser. (pi :3)

1) Kasse: længde: 10 cm        bredde: 7 cm         rumfang: 350 cm3.  Højde=

2) Cylinder:    højde: 10 cm       rumfang: 480 cm3              Radius=    

3) Kugle:       rumfang: 500 dm3                                   Radius=

4) Terning:    rumfang: 1000 liter                Side=

Metoder til at beregne disse?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af mathon

snup din formelsamling
                                                 opskriv rumfangsformlen for hvert legeme
                                og             isoler den ønskede variabel
                                


Svar #2
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Har prøvet at se på min formelsamling. Men ved ikke hvordan jeg skal besvare disse...?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2011 af mathon

1)

                  h·L·b = V

                  h·(10 cm)·(7 cm) = (350 cm3)

                  h·(70 cm2) = (350 cm3)

                  h = (350 cm3) / (70 cm2)

                  h = (350/70) (cm3-2) = 5 cm1 = 5 cm


Svar #4
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

De andre er ikke de samme der skal jeg finde radius og side. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af Duffy

Jah, kig i formelsamlingen

(evt. her http://formel.dk/matematik/geometri/Volumer/volumer.htm )

Lad os for eksemplets skyld kigge på nr. 3 kuglen:

3) Kugle: rumfang: 500 dm3

Radius r =

Formlen er

Vkugle = 4/3 π r3

Du har altså, at 4/3 π r3 = 500
 

og skal så isolere r ,

vha ligningsløsningsreglerne fås

r = (3·500/(4π))1/3 = 4,92 dm = 49,2 cm


Svar #6
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

skal så isolere r ,

vha ligningsløsningsreglerne fås

r = (3·500/(4π))1/3 = 4,92 dm = 49,2 cm

Det forstår jeg ikke, får pi er i min opg 3

Hvad er det der bliver gjort her? r = (3·500/(4π))1/3 = 4,92 dm = 49,2 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2011 af Duffy

Du skal vide at

(rn )1/n = r

da

(rn )1/n = rn·1/n = rn/n = r1 = r
 

i dit tilfælde er n=3 , så

(r3 )1/3 = r

KAN DU NU ?!


Svar #8
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nej... overhoved ikke læser det flere gange men det er indviklet :(


Skriv et svar til: Hurtig mat spg hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.