Kemi

er det rigtigt?

09. januar 2011 af camillahay (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal finde

1,92 g. guld og man skal finde stofmængden

er det så

(1,92 • 1023) / ( 6,02 • 1023) = 0,32 mol Au?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Nej.

For det første skal du til at have styr på dine potenser. Skriv 1023 eller 10^23, så ved folk, hvad du snakker om ;)

Du skal bruge sammenhængen M = m/n, hvor M er molarmassen (som for guld er 196.966569 g/mol), m er massen i gram og n er stofmængden i mol.

Isoler n og indsæt dine tal.


Svar #2
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Det er også en fejl....

Kunne du ikke lave et exp. så jeg kan få nogen tal på i stedet for....


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Exp.? Eksempel???

Du har jo dine tal. m er massen i gram og M er molarmassen i gram per mol.


Svar #4
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

dvs.

1,97 = m

196,966569 = M'

er det så 1,97 / 196,966569 = 0,0100016?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Rigtigt!


Svar #6
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

JAAAAAA tak

så softmængden er 0,0100016?

Weeee

Bare for at være sikker på at jeg har forstået det, så tager vi lige en mere.

100 mg. Selen igen stofmængden

m = 100 mg
M = 78,96 g/mol

100 / 78,96 = 1,266464 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 m er massen i gram, så her skal du huske at omregne massen.

Brug, at der går 1000 mg på 1 g.


Svar #8
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

dvs.

o,1 = m

78,96 = M

0,1 / 78,96 = 0,0012664


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #8:

Rigtigt ;)


Svar #10
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

FANTASTISK jeg har foestået det. Tak for hjælpen.


Svar #11
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

Når man så har NaCl 0,058 g.

Så er

m = 0,058 g.

Na = 22,9898 + Cl = 35,453 = 58,4428 så

M = 58,4428

ik?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #11:

Jo.


Svar #13
09. januar 2011 af camillahay (Slettet)

WEEEEEE ;-)


Skriv et svar til: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.