Kemi

Elektrokemi - elektromotorisk kraft

15. januar 2011 af kemiskejacob (Slettet)

For elementet

Pt(s) l CrO42-(0,0500M), Cr(OH)4-(0,00150M), OH-(0,200) ll OH-(0,0650M) l O2(g) (p(O2)=0,200bar) O3(g)(p(O3)= 0,00180bar) l Pt(s)

er de indgående processor:

CrO42- + 4 H20 (l) + 3e- --> Cr(OH)4- + 4OH- Eo = -0,42 V

O3 (g) + H2O (l) + 2e- --> O2 (g) + 2OH- Eo = 1,24 V

Ved 25 oC er Nernstfaktoren 0,0592 V.

Beregn den elektromotoriske kraft af elementer og opskriv den kemiske proces som foregår når elementet leverer strøm .

Jeg er bekendt med formlen:


E = Eh-Ev

og hvordan formlen for Eh og Ev burde se ud . Men jeg kan ikke helt finde ud af det når noget af det bliver målt i bar - så er jeg altså helt helt lost .

Så vil høre om der er en der kan hjælpe med at stille det op for mig og forklare hvad man gør når noget af det er i bar ? (: .
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2011 af mathon

              p·V = n·(RT)

              p = (n/V)·(RT)

              p = c·RT

              c = p/(RT)

    

                                                                                              bar
              c = p/((0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+25) K)) = p / 24,7897 bar·L/mol)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2011 af kankitolar (Slettet)

Hej .. VIl lige spørger om i ved, om hvordan man kan ødelægge en magnet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Hmm Marathon er du sikker på det er rigtigt ?


Skriv et svar til: Elektrokemi - elektromotorisk kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.