Kemi

hjælp lige hurtigt..

24. januar 2011 af sarah0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal bestemme stofmængdekoncentration af et stof.

Jeg har stofmængde (mol), massen (g) og molarmassen (g/mol).

Men hvordan kommer jeg videre til (mol/L).


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2011 af kuerten15

n = c * V  ; mol = mol/L * L

n = m / M  ;  mol = g / (g/mol)

c = m * V / M  ;  mol/L = g * L / (g/mol)


Svar #2
24. januar 2011 af sarah0 (Slettet)

hvordan får jeg (g/L)?


Svar #3
24. januar 2011 af sarah0 (Slettet)

og hvis jeg har g/L, hvordan finder jeg mol/L?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2011 af kuerten15

c(g/L) = M * c(mol/L)  ;  g/L = g/mol * mol/L


Svar #5
24. januar 2011 af sarah0 (Slettet)

Mange tak    :-)


Skriv et svar til: hjælp lige hurtigt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.