Matematik

Hurtig hjælp!

09. februar 2011 af kris93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trekant ABC er ligebenet og B=C = 72 grader. Desuden er b = 8.3. FInd trekantens ukendte sider og vinkler. 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad har du selv gjort dig af tanker? Du skal selv løse opgaven.

Tegn en skitse af trekanten, så bør du kunne se, præcis hvad du skal beregne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2011 af Mundo (Slettet)

Den sidste vinkel er nem at finde. Vinkelsummen i en trekant er 180 grader, så du trækker bare de to kendte vinkler fra 180. Som #1 skriver er det en god ide med en skitse. Det gør det nemmere at se hvilke sider, det er du skal beregne. Og så kig i din formelsamling og se hvad du kan bruge af sinus- eller cosinusrelationer.


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.