Kemi

Stofmængde og masse HCl

09. februar 2011 af pernilledahlin (Slettet)

Laver et kemi opgave sæt. og er gået i stå halvvejs

Har lavet dette reaktionsskema

2C2H2Cl    +  3O2    -->    2CO2  +  2H2O    + 2HCl

Beregn massen af den mængde HCL, som dannes ved forbrænding af 20000 ton C2H3Cl

Først ville jeg udregne stofmængden af PVC som vil være = stofmængden af HCl ?  n=m/M

(20000*10^6)g / 94,494 g/mol = 211653649,97 mol

så ville jeg udregne massen af HCl med m=n*M

211653649,97 mol * 36,458 g/mol = 7716468770,5 g ?
 

Er mine udregninger korrekte ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

= 7716,5 tons. Når man tænker på, hvor meget PVC der brændes af, så lyder det meget rimeligt.


Svar #2
09. februar 2011 af pernilledahlin (Slettet)

okay tak (:

Når opgaven så videre lyder at denne mængde HCL opløses i 3,0 *10^10 m3 rent vand, og man skal beregne opløsningens pH værdi ville jeg gøre således :

HCl + H2O ---> Cl- + H3O+

skal bruge c(H3O+)=n(H3O+)/V(opløsning)

V(opløsning) = 3,0*10^10+ V(HCl)

V(HCl) = m/densistet = 7716468770,5g/1,097 g/cm3 =7034155670,46 cm3

c(H3O+) = 211653649,97 mol /(3*10^16+7034155670,46cm3)= 7,06*10^-9 M

pH = -log(7,06*10^-9M) = 8,15
 

Men dette reslutat er jo ikke logisk da HCl er en syre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Såfremt du ikke bliver bedt om at ignorere volumen af HCl:

Hvor har du din densitet fra? De steder jeg har kigget giver en densitet på ca. 1.20g/ml -> 1,20 kg/L

Jeg fortsætter med at regne med densiteten i kg/L = 103g/L

V(HCl) = m/δ = 7716,5*106g / (1,20*103g/L) = 6,43*106L

c(HCl) = c(H3O+) = n/V = n(HCl) /(V(H2O) + V(HCl) = 2,117*108mol / (3*1010m3*103L/m3 + 6,43*106L) = 7,057*10-6M

pH = -log(H3O+) = -log(7,057*10-6) = 5,15


Svar #4
09. februar 2011 af pernilledahlin (Slettet)

havde også selv først en densitet på 1,19 g/ ml men kiggede i min data bog hvor den sagde den anden værdi.. Muligvis jeg har slået op under noget andet. Går ud fra din. Tak :)


Skriv et svar til: Stofmængde og masse HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.