Kemi

Beregn massen af citronsyre

13. februar 2011 af agre (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Allesammen.

Jeg sidder med en kemi opgave, hvor jeg løse følgende.

Til afkalkning af et anlæg, ønsker man at fremstille 2 L citronsyreopløsning, i hvilke stofmængdekoncentrationen af citronsyre er 1,5 M

Beregn massen af den mængde citronsyre der skal bruges.

Jeg har været inde se efter(databogen) citronsyre C6H8O7 men der det med H2O i så jeg er gået lidt i stå.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2011 af mathon

            m = n·M = (V·c)·M = ((2 L)·(1,5 mol/L)) • (192,12 g/mol) = 576,36 g


Skriv et svar til: Beregn massen af citronsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.