Matematik

Løs uden hjælpemidler ligningerne!

15. marts 2011 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, vil sætte stor pris på hvis der er nogen der kan regne disse ligninger ud, med udregning. på forhånd tak 

 Løs uden hjælpemidler ligningerne:

a) x^2 + 5x + 4 > 0

 

b) 3x^2 – 2x – 1 > - 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ville du sikkert. Men hvad ville du lære af det?

Kender du løsningsformlen for andengradsligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2011 af NejTilSvampe

 a)

x^2 +5x +4 = (x+1)(x+4) > 0


Svar #3
15. marts 2011 af Jensen11 (Slettet)

 tak skal du have NejTilSvampe. Har du også opg b)?

Kan du forklare hvordan du regner dem ud også, sådan jeg forstår det? ville hjælpe meget


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Der skal tænkes - Se på a)

Det  er et andengradspolynomium, hvis graf altså danner en parabel

Du kan se på koefficienten til første led, at parablen "lyser opad"

Det betyder, at den opfylder betingelsen >0 imellem rødderne (skæringerne med x-aksen)

Nu er det tid at finde rødderne

Din mat.-bog siger:

 ax^2+bx+c=0  (du kan også faktorisere ligningen som i # 2)

d= b^2-4ac

x= [-b ± √d] /(2a)

Ligeledes med b)


Svar #5
15. marts 2011 af Jensen11 (Slettet)

 forstår ikk lige hvordan dubruger diskriminanten i opgaven? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2011 af NejTilSvampe

 x= [-b ± √d] /(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2011 af KamillaSt (Slettet)

a) x^2 + 5x + 4 > 0

se #2

b) 3x^2 – 2x – 1 > - 0

(3x-1) (x+1) > 0

så skal der bare regnes :-)


 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

# 5

Hvis du ikke forstår, hvordan man bruger diskriminanten i opgaven, så er det da heldigt, at det står både i # 4 og # 6.

Det kan godt lyde som om, du desværre bliver nødt til at åbne din mat.-bog.

Hvad vil du gøre til eksamen - ?


Skriv et svar til: Løs uden hjælpemidler ligningerne!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.