Matematik

Simpelt algebra

20. marts 2011 af brian-l (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med at hjælpe min fætter med reduseringeringsopgaven:

2a^2-4+a^2

Kan simpelthen ikke huske noget ang algebra længere, så ville lige høre herinde :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af AskTheAfghan

2·a2   - 4   + a2      =    a2 + a2 - 4 + a2    =    3·a2 - 4


Svar #2
20. marts 2011 af brian-l (Slettet)

Okay tak.

Men hvad så hvis man skal finde frem til a

Hedder det så ikke:

3a^2-4=0

3a^2=4

a^2=4/3

og så et eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af AskTheAfghan

Hvis du har en ligning, hvor ...

                        3a2 - 4 = 0

Så, skal det løses på følgende måde:

               3a2 - 4    =   0                  ⇔

                    3a   =   4                  ⇔

                      a2    =   4/3               ⇔

                       a    = (4/3)1/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Derefter:

a = √(4/3) = ±2/√3


Skriv et svar til: Simpelt algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.