Matematik

hjælp, hurtigt :)

04. april 2011 af Bette02 (Slettet)

Sammenhængen mellem en diamants diameter og vægt kan med god tilnærmelse
beskrives ved funktionen
y = 0,0033 x ^3,06 ,
hvor x angiver diamantens diameter, målt i mm, og y angiver diamantens vægt, målt i
karat.
Billedet viser en af verdens største slebne diamanter. Dens diameter er 27,6 mm.
a) Bestem diamantens vægt, målt i karat.
En person har to diamanter. Den ene diamants diameter er 20 % større end den anden
diamants diameter.
b) Hvor mange procent er den store diamants vægt større end den lille diamants vægt?

a = indsæt i y eller x'es plads?

og b, forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af mathon

                                      y = 0,0033 x3,06

                                      (y2/y1) = (x2/x1)3,06

                                      (y2/y1) = 1,203,06

relativ forskel
                                      (y2 - y1)/y1 = (y2/y1) - 1 = 1,203,06 - 1 ≈ 0,7470

relativ forskel
i procent
                                      (Δy/y)·100% = 0,7470·100% = 74,7%
 

   den største diamant vejer 74,7% mere end den mindste


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2011 af charles92 (Slettet)

Hej..

a) det du skal finde er diamantens vægt, målt i karat. Og det er det y står for..
kort sagt - du skal sætte de 27,6 mm ind på x's plads, og får svaret y

b) den udvikling du har er en potensiel udvikling - derfor kan du bruge vækstformlen, og det er det mathon bruger
 


Skriv et svar til: hjælp, hurtigt :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.