Matematik

vektor hurtig hjælp :)

05. april 2011 af krosen (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder således:

i et koordinatsystem i planen er givet en vektor a = ( 1 over 5) og et punkt p(3,8)

bestem en ligning for den linje l, der går gennem P og er parallel med vektor a.

ved ikke lige hvordan jeg gør...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

               (x,y) = (3,8) + t·(1,5)

eller:

                y = 8 + 5t
             -5x = -15 - 5t                                  ligningerne adderes

               y - 5x = -7

               y = 5x - 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af peter lind

Du kan bruge at tværvektoren til a er normalvektor til den søgte linje.

Alternativ kan du bruge oplysningerne til at finde et andet punkt på linjen og så bruge dette til at finde linjens lignin

Du kan også bruge vektor a til at finde hældningen af linjen


Svar #3
05. april 2011 af krosen (Slettet)

ok tusind tak... har lige et andet spørgsmål om differencere... hvis nogen kunne hjælpe?

hvordan differencere jeg denne funktion:

f(x) = e^-0,8x^2

f`(x) = ? 


Svar #4
05. april 2011 af krosen (Slettet)

mathon.. jeg forstår ikke helt hvad du gør... kan du ikke lige hurtigt forklare det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af peter lind

brug reglen for differentiation af sammensat funktion g(y) = ey, h(x) = -0,8*x2


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2011 af mathon

         u = -0,8x2           u ' = -1,6x

        f '(x) = (eu) ' = eu·u ' = e-0,8x^2·(-1,6x)  = -1,6·x·e-0,8x^2


Skriv et svar til: vektor hurtig hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.