Matematik

Rumfang og rummål

05. april 2014 af jk70009 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jens akvarium har målene: længde 40 cm, bredde 30 cm, højde 20 cm. 

Beregn akvariets rumfang. Hvor mange  liter kan der være i akvariet? 

En dag Jan skifter vand, hælder han 18 liter vand i akvariet.

Hvor højt stiller vandet sig i akvariet?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2014 af PeterValberg

Hvis du laver akvariets mål om til dm (1 dm = 10 cm)
så får du rumfanget i liter, når du beregner:

V = l·b·h = 4·3·2 = ???? dm3 = ???? liter

I den anden opgave skal du bestemme højden h, når rumfanget er 18 ltr (18 dm3)
du skal med andre ord løse ligningen:

18 = 4·3·h

med hensyn til højden h (resultatet bliver i dm)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2014 af SuneChr

Rumfang = l·b·h
Benyt, at   10 cm = 1 dm   og   1 liter = 1 dm3
Indsæt dét, du ved, i den øverste formel og beregn h .
________________
Vink:   lav alle mål om til dm. Så bliver det hele meget nemmere.


Svar #3
05. april 2014 af jk70009 (Slettet)

Ej tusind tak, SuneChr og Peter Valdberg! 


Skriv et svar til: Rumfang og rummål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.