Kemi

Hurtig hjælp!

29. april 2014 af chanelcoco (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej mennesker, det kunne være rart hvis i lige kunne hjælpe mig med denne: 

sidder fast pga. tidsmangel og stress.. 

hvordan kan man vise denne sætning; at 1.00 mol idealgas fylder 24.04 L ved 20 ° C og 1 atm. 

mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

Skal du ikke bruge idealglasligning?

p*V=n*R*T

hvor

p betegner gassens tryk.
V betegner gassens volumen
n betegner gassens molekyleantal målt i enheden mol
R betegner gaskonstanten
T betegner gassens absolutte temperatur

Idealgasloven er en manifestering af århundredes forskning i termodynamik og har været afgørende i den nuværende forståelse af den kemiske fysik såvel som den fysiske kemi.


Svar #2
29. april 2014 af chanelcoco (Slettet)

kan du regne det ud for mig?? 
Ved godt det er lidt dovent, men har virkelig brug for det lige nu!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af 123434 (Slettet)

1*24,04L=1,00*R*20

24,04=20*R

R=24,04/20=1,202

?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Man skal ikke beregne R. R er gaskonstanten, en kendt fysisk konstant:

        R = 8,314 J/(mol·K) = 0,082057 L·atm/(mol·K)

Temperaturen T, der indgår i idealgasligningen, er den absolutte temperatur.

Man kender p = 1 atm, og T = (20+273,15)K, og n = 1 mol , så det er blot at indsætte og beregne V.

        V = n·R·T/p = 24,055 L

Hvis man kun regner T = (20+273)K , fås V = 24,04 L


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.