Matematik

HJÆLP HURTIG - Målstoksforhold

12. maj 2014 af psr081088 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Mål i virkeligheden
Stor Bure 80 m
Små Bure 90 m

Mål på Tegningen
Stor Bure 8000 cm
Små Bure 9000 cm

Målstoksforhold 1:

Hvordan finder jeg målstoksforholdet ud fra disse tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2014 af hesch (Slettet)

80m = 8000cm hvorfor målestoksforholdet = 1:1

I andre sammenhænge er målestoksforholdet:

( mål på tegning ) : ( mål i virkeligheden ).

Det er som en brøk du forkorter:  80:80 = 1:1.

Man forkorter normalt, således at der kommer til at stå "1" som tegningsmål ( fx på kort ).


Svar #2
12. maj 2014 af psr081088 (Slettet)

ja , men hvis du nu ser bort fra det 1 tal, hvorda finder jeg så ud af hvad målstoksforholden er når den er 80 m i virkeligheden


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2014 af hesch (Slettet)

Et bur har i virkeligheden en længde på 80 m.

Man tegner dette bur på en tegning, hvor længden er 8000 cm = 80 m.

Så tegningen er lige så stor som buret.  Derfor er målestoksforholdet  1 : 1.

Havde burets længde på tegningen været 80 cm, ville målestoksforholdet have været:

80 cm : 80 m   =

80 cm : 8000 cm =

1 : 100.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Er du sikker på at det er de rigtige oplysninger du har givet os?

Skriv hele den oprindelige opgavetekst her, så kan det nok opklares.


Svar #5
12. maj 2014 af psr081088 (Slettet)

ja det er jeg for det er en opgave jeg selv skal lave til eksamen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2014 af hesch (Slettet)

#5: Du har lavet to opgaver, èn for store bure og èn for små bure. I begge opgaver finder du det samme målestoksforhold:  80m : 8000cm  og  90m : 9000cm = 1:1

Mærkeligt nok er de små bure større end de store bure.

For variationens skyld kunne du ændre opgaven ved små bure til fx:

60m i virkelighed

40cm på tegning

Dette er et mere realistisk eksempel, der giver et andet målestoksforhold.

Men dit eksempel med de store bure ( 80m : 8000cm ) er fint og usædvanligt:  Behold endelig det !


Svar #7
13. maj 2014 af psr081088 (Slettet)

oki på den måde.

Jeg er ved at lave en hunde kennel

de store bokse er 20 m - der er 4 bokse

og de små er 15 m - der er 6 bokse

håber det giver mening

håber det give

Vedhæftet fil:Hunde kennel Burene .jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2014 af hesch (Slettet)

Hvis du printer din tegning ud, kan du med lineal måle på tegningen, hvor mange cm dine 20m hhv. 15m svarer til.

Heraf kan du bestemme tegningens målestoksforhold, hvilket jo er overskriften i dit indlæg.


Svar #9
13. maj 2014 af psr081088 (Slettet)

oki


Skriv et svar til: HJÆLP HURTIG - Målstoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.