Matematik

polynomier af højere grad end to.

01. juni 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er polynomier af højere grad end to?

Er der nogle der kort kan forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2014 af mathon

af 3. grad og opefter.


Svar #2
01. juni 2014 af Missperfec (Slettet)

Ok, men kan du hjælpe med at forklare hvad forskriften for n'te grads ligning siger?  altså forstår ikke rigtig hvordan den hæønger sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et polynomium af grad n har formen

        p(x) = ∑nj=0 aj·xj ,

hvor an ≠ 0 .


Svar #4
01. juni 2014 af Missperfec (Slettet)

#3

Hvad angiver tegnene i formlen? Er ikke i så højt et niveau endnu?

Er der ikke en anden måde man kan oprskrive det på?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om et summationstegn. Det kan skrives helt ud på formen

        p(x) = a0 + a1·x + a2·x2 + ... + an-1·xn-1 + an·xn , an ≠ 0 .


Svar #6
02. juni 2014 af Missperfec (Slettet)

#5

Hvorfor er det at der står .... an-1*x^n-1? Altså hvorfor er det man trækker 1 fra?

og angiver a0 bare en ligning af 0. grad=


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Konstanterne a0, a1, a2, ..., an-1 , an  er jo polynomiets koefficienter, der er nummereret på en bekvem måde.


Skriv et svar til: polynomier af højere grad end to.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.