Matematik

Hjælp.... forstår intet

12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe? 

En elev depositerede 50 000 kr i to bank konti med henholdvis 4,75% og 5,25% i rente pr. annuum. Hvis eleven tjente 1 751,50 kr i rente det første år, hvor meget depositerede han så i hver konti? Foreslå et trinvis svar for at løse problemet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er nøjagtigt samme slags problem, som du havde i den foregående opgave. Du kan ikke løse denne opgave, hvis du ikke forstår fremgangsmåden i den anden opgave.

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1513835


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2014 af mathon

                       konto1                               konto2
                           x                                  (50000 - x)

                      rente1                               rente2                                    samlet rente
                    x·0,0475                            (50000 - x)·0,0525                      1.751,50

.

                                 samlet rente                          =     samlet rente
                              x·0,0475 + (50000 - x)·0,0525 =        1.751,50

    

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af mathon

Nu skal ligningen

                                        x·0,0475 + (50000 - x)·0,0525 = 1.751,50  

 løses med hensyn til x


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sjovt nok er det samlede beløb også 50000 i denne opgave, så det er kun rentesatserne og det samlede rentebeløb, der er ændret fra den anden opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2014 af mathon

                                     x·0,0475 + (50000 - x)·0,0525 = 1.751,50

                                     0,0475x + (2625 - 0,0525x) = 1.751,50

                                     0,0475x + 2625 - 0,0525x = 1.751,5

                                     (0,0475 - 0,0525)x = 1.751,5 - 2625

                                     -0,005x = -873,5

                                      x = (-873,5) / (-0,005) = 174.700 > 50000   hvilket viser, at den samlede rente på
                                                                                                          1.751,50 er forkert.

    


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt konkluderet.

Hvis man får den laveste af de to rentesatser på hele beløbet, dvs. 4,75%, indtjenes 2.375,00 kr i rente.

Hvis man får den højeste af de to rentesatser på hele beløbet, dvs. 5,25%, indtjenes 2.625,00 kr i rente.

Det faktisk indtjente rentebeløb bør så ligge mellem disse to beløb.


Skriv et svar til: Hjælp.... forstår intet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.