Kemi

Koncentration, reaktionsskema samt reaktionshastighed!!

12. november 2014 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen som kan hjælpe med opgave 1 og 2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

Opgave 1:

                   Stofmængde af Ag+:
                                                        n(Ag^+)=\left ( 0,150\; L \right )\cdot \left ( 0,250\; \frac{mol}{L} \right )=0,0375\; mol

                   Reaktionsskema:
                                                        2\, Ag^+\; _{(aq)}\; \; +\; \; Cu\; _{(s)}\; \; \rightarrow \; \; 2\, Ag\; _{(s)}\; \; +\; \; Cu^{2+}\; _{(aq)}

antal mol Cu i 0,563 g Cu:
                                                        n(Cu)=\frac{0,563\; g}{63,546\; \frac{g}{mol}}=0,008860\; mol
                    Der er udfældet
                                                        n(Ag)=2\cdot \left ( 0,008860\; mol \right )=0,017719\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af mathon

b)
                  Restkoncentrationer:
                                                       \left [ Ag^+ \right ]=\frac{\left (0,0375-0,017719 \right )}{0,150\; L}=0,132\; M

                                                       \left [ Cu^{2+} \right ]=0
           


Skriv et svar til: Koncentration, reaktionsskema samt reaktionshastighed!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.