Kemi

mængde NaOH

24. november 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg mængden af NaOH ved en titrering med 20,00 mL. NaOH er 1,000 M.

Jeg vil mene man skulle gange 0,020 L med 1,000 M, men ved resultatet skal give 0,010 mol.

Må man gange med en halv eller?

Titrereaktionen ser således ud:

H3O+ - CH2 - COOH + 2OH- --> H2N - CH2 - COO- + 2H2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af mathon

             H_3N^{+}-CH_2-COOH\; \; +\; \; 2\, OH^-\; \; \rightarrow \; \; H_{2}N-CH_2-COO^-\; \; +\; \; 2\, H_2O

      stofmængdeforhold   H_{3}N^{+}-CH_2-COOH\, :\, OH^-=1\, :\, 2


Svar #2
24. november 2014 af UK343 (Slettet)

Og hvordan ved man så at det 0,010 man skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af mathon

Du oplysser intet om koncentrationen af H_3N^{+}-CH_2-COOH


Svar #4
24. november 2014 af UK343 (Slettet)

Jeg ved kun disse ting, som skrevet øverste, men er det fordi at stifmængdeforholdet er 1:2 også må jeg dividere med 2?

Svar #5
24. november 2014 af UK343 (Slettet)

skal nemlig finde mængden af NaOH, da jeg skal beregne hvor glycinhydrochlorid der skal bruges.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2014 af mathon

Opgaven er nok snarere:
   Beregn stofmængden af H_{3}N^{+}-CH_2-COOH ved en titrering med 20,00 mL 1,000 M NaOH.

   stofmængdeforhold   H_{3}N^{+}-CH_2-COOH\, :\, OH^-=1\, :\, 2=\frac{1}{2}\, :\, 1

   forbrug af NaOH
                                     n(NaOH)=(0,020\; L)\cdot \left (1,0\; \frac{mol}{L} \right )=0,020\; mol

   beregning af stofmængden af H_{3}N^{+}-CH_2-COOH

            n(H_{3}N^{+}-CH_2-COOH)=\frac{1}{2}\cdot n(NaOH)=\frac{1}{2}\cdot (0,020\; mol)=0,010\; mol


Skriv et svar til: mængde NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.