Kemi

Blandinger - spørgsmål - HJÆLP!

25. januar 2015 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg vil høre, om der er en, der kan hjælpe mig med disse tre spørgsmål i kemi?

Det ville være en stor hjælp!

1. Forklar, hvordan man i praksis kan lave fx 500 mL 0,150 M opløsning af MgCl2 ud fra det rene stof

2. Forklar, hvordan man beregner de aktuelle stofmængdekoncentrationer af ionerne i 0,100 M opløsning af fx stofferne NaCl og Ca(NO3)2

3. Gør rede for, hvordan man udfører en fældningstitrering, hvor en opløsning af NaCl titreres med en opløsning af AgNO3

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af OliverGlue (Slettet)

1. Benyt c=n/V, det giver en stofmængde på 0.15 mol / L * 0.5 L = 0.075 mol, find nu massen ud fra molarmassen(n=m/M)

2. Betragt hvordan saltene dissocierer

3. Benyt kaliumchromat som indikator, stop ved farveskift, læs evt. mere:

http://www.outreach.canterbury.ac.nz/chemistry/documents/chloride_mohr.pdf


Svar #2
28. januar 2015 af alice2 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med opgave 1???

Skriv et svar til: Blandinger - spørgsmål - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.