Matematik

Valuta hjælp mig hurtigt

31. januar 2015 af Emilievest (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hejsa jeg har et par spørgsmål håber i vil give mig svarene

Fra sin rejse har Mia et par udlandske penge
Hun går derfor i banken og veksler dem til danske kroner.
Hvor mange danske kroner får han ialt for?
150 D-Mark (Kurs 365) ,
30.000 Liere (Kurs 0,68)
4500 Pesetas ( Kurs 5,75)
Og 65.Eng Pund (Kurs 1360)

Banken skal i alt have 22 kroner i vekselgebyr

Plzz hjælp mig jeg vil blive så glad både for hvordan man gør og for svarene det vil redde hele min dag
Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Kursen siger, hvor meget 100 af den fremmede valuta er værd i danske kr. Når fx D-Mark-kursen er 365, betyder det, at 100 D-Mark er 365 danske kroner værd. 1 D-Mark er altså 365/100 = 3,65 kr værd. Du regner det derfor ud som

150 * 365/100 =

30000 * 0,68/100 =

4500 * 5,75/100 =

65 * 1360/100 =

Læg så det hele sammen og træk de 22 kr i vekselgebyr fra.


Svar #2
31. januar 2015 af Emilievest (Slettet)

Så jeg plusser de resultater Jörg har fået og minusser med 22?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja.


Svar #4
31. januar 2015 af Emilievest (Slettet)

Ok tusind tak

Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det må være en meget gammel opgave med lire, D-mark og pesetas.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2015 af SuneChr

# 0
Har Mia skiftet køn på vej hen til banken?
# 5
Størrelsen af bankens vekselgebyr vidner nu også om en ikke helt ung opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

I #2 omtales en Jörg, så der er klart forvirring omkring navnene.


Skriv et svar til: Valuta hjælp mig hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.