Kemi

Beregn massen af sølvchromat

07. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej , jeg har svært ved at lave sidste del af denne opg:

Afstem reaktionsskemaet for fældningen af sølv(I) chromat:

AgNO3 + K2CrO4 --> Ag2CrO+ KNO3

5,00 g K2CrO4 opløses i vand og opløsningen fortyndes til 100, 0 ml.

Til denne opløsning sættes 25,0 ml af en 0,100 M AgNO3 -opløsning. Beregn massen af Ag2CrO4

Jeg har afstemt reaktionsskemaet: 2 AgNO3 + K2CrO4 --> Ag2CrO4 + 2 KNO3 

og tænker at stofmængden af AgNO3 bliver 0,125 l * 0,100 M = 0,0125 mol

Dette skal ganges med 2 da der nu er dobbelt så meget. Jeg har også prøvet at lave et mængde beregningsskema men kan ikke få det til at passe

På forhånd, tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2015 af Heptan

n(AgNO3) er 0,0250 L · 0,100 M

Ikke 0,125. Jeg kan heller ikke se hvordan der pludselig skulle være dobbelt så meget.


Svar #2
08. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#1 Der er dobbelt så meget fordi jeg har afstemt reaktionsskemaet og der står 2 AgNO3. Skal man ikke tage det med ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2015 af mathon

Ag+ er den begrænsende faktor.

            n(Ag+) = n(AgNO3) = (0,025 L) · (0,100 mol/L) = 0,0025 mol

            n(Ag2CrO4) = 0,5 · n(Ag+) = 0,5 · (0,0025 mol) = 0,00125 mol

            m(Ag2CrO4) = (0,00125 mol) · (331,73 g/mol) = 0,4147 g

           


Svar #4
08. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet)

#3 Det gav mere mening, tak ! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af Heptan

#2

Nej, stofmængden af sølv før reaktion er uafhængig af reaktionsskemaet.


Skriv et svar til: Beregn massen af sølvchromat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.