Kemi

Masse af sølvcyanid?

10. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg ellers skal finde/regne ud for at kunne løse denne opg:

Opløselighedsproduktet for sølvcyanid,AgCN er L = 1,2*10-16 M2 

Beregn den masse (mg) af sølvcyanid der kan opløses i 1000 liter vand. Der ses bort fra cyanidionens baseegenskaber. ( Molær masse/ g*mol-1: AgCN 133,9)

På forhånd, tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2015 af mathon

Når den molære opløselighed af AgCN kaldes s,
haves:

                                  AgCN\; _{_{\textit{(s)}}}\; \; \rightleftharpoons Ag^+\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; CN^-\; _{\textit{(aq)}}                 
molariteter:                                               s                          s

                                   \left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ CN^- \right ]=1{,}2\cdot 10^{-16}\; M^2

                                                    s^2=1{,}2\cdot 10^{-16}\; M^2

                                                    s=\left (1{,}2\cdot 10^{-16}\; M^2 \right )^{\frac{1}{2}}=1,09545\cdot 10^{-8}\; \frac{mol}{L}

Opløseligheden i 1000 L
er:
                                                              1{,}09545\cdot 10^{-5}\; \frac{mol}{1000\; L}                   

Opløselig masse i 1000 L:
                                                              \left (1{,}09545\cdot 10^{-5}\; \frac{mol}{1000\; L} \right )\cdot \left (133{,}9 \; \frac{g}{mol} \right )=1{,}4668\cdot 10^{-3}\; \frac{g}{1000\; L}=1{,}4668\; \frac{mg}{1000\; L}
                                                         


Svar #2
10. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet)

# 1

Ok, så man skulle finde opløseligheden. Tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Masse af sølvcyanid?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.