Kemi

Den aktuelle koncentration ved ligevægt

15. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey Jeg skal beregne den aktulle koncentration af Cu^2+ ionerne...  Men jeg forstår ikke hvordan?

(har ved hæftet opgaven)

Er der nogen som kan hjælp mig??? 

Vedhæftet fil: 20150315_121517486_iOS.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

b)

     Når der er forsvindende lidt Cu2+, vil der ikke blive lavet mere Cu(NH3)42+, end der er Cu2+.
     Derfor c(Cu2+) = [Cu(NH3)42+]


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

a)

    Slå kompleksitetskonstanten Kk op og løs følgende for [Cu2+]

                   [Cu(NH3)42+]                  0,00400 M
          Kk = ------------------    =     ----------------------
                  [Cu2+] • [NH3]              [Cu2+] • 0,500 M
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:koncentration.jpg

Svar #4
15. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

kompleksitetskonstanten har jeg slå op til at være 1,2\cdot 10^1^3M^-^4Men skal man ikke tage højde for at forholdet mellem Cu^2^+ og NH_3 er 1:4?  


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

#4

                   [Cu(NH3)42+]                        0,00400 M
                  ------------------      =      -------------------------     =     1,2 • 1013 M-4
                   [Cu2+] • [NH3]4              [Cu2+]  • (0,500 M)4

       
                  [Cu2+] = 5,33 • 10-15 M


Svar #6
15. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Super tak, men med hensyn til b) forstår jeg ikke helt, fordi den formelle koncentration er så lille har den ikke indflydelse på den aktuelle koncentration af [Cu(NH_3)^2^+_4]  ..... Jeg forstå det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2015 af LubDub (Slettet)

#6

Der dannes ikke mere Cu(NH3)42+, end der er Cu2+, da der netop ikke er meget Cu2+. Derimod er der et overskud af NH3, hvorfor ikke det hele opbruges


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. marts 2015 af Soeffi

c(Cu2+) er summen af koncentrationerne af alle de former, som Cu2+ optræder på i opløsningen. Dvs. c(Cu2+) = [Cu2+] + [Cu(NH3)42+≈ [Cu(NH3)42+]


Svar #9
15. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Okay, Nu er jeg med :) tak for hjælpen   


Skriv et svar til: Den aktuelle koncentration ved ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.