Kemi

For at opnå den ønskede pH, hvad skal forholdet være mellem volumen CH3COONa og volumen CH3COOH i bufferen?

08. april 2015 af AnnaJ4700 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man vil ha en buffer på 5,7 

for at opnå en buffer med en pH på 5,7 hvad skal forholdet være mellem volumen  CH3COONa og volumen CH3COOH i bufferen?

Jeg ved jeg skal bruge bufferliningen men synes det er svært stadig, da det er svært at forstå log 

pH=pks+log b/a

jeg ved at man skal omskrive formlen 

er lidt lost hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2015 af Heptan

Stofmængdeforholdet kan beregnes:

pH=pK_S+\log \left ( \frac{n_b}{n_s} \right ) \\ \\ \Leftrightarrow pH-pK_S=\log \left ( \frac{n_b}{n_s} \right ) \\ \\ \Leftrightarrow \frac{n_b}{n_s}=10^{pH-pK_S}

Bemærk at volumenforholdet er anderledes, hvis deres stofmængdekoncentrationer er forskellige fra hinanden.


Svar #2
08. april 2015 af AnnaJ4700 (Slettet)

5,7 -4,7 = log a/b

10^ 5,7 -4,7

10^1 = 10  kan det passe at volumen forholdet skal være 10?


Skriv et svar til: For at opnå den ønskede pH, hvad skal forholdet være mellem volumen CH3COONa og volumen CH3COOH i bufferen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.