Matematik

Mapple ekspert søges - Approximation af 3.gradspolynomium

10. april 2015 af Doubtful (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har kigget youtube, mapples guide og mapples forum igennem uden held for at finde en opstilling til approximation af polynomier. Er der nogen der kan lave/har en skabelon til rådighed. Det er ligegyldig om det er 2.gradspolynomium. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2015 af Stats

Du kan jo bare skrive ligningen og derefter højreklikke og trykke solve for variable x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
10. april 2015 af Doubtful (Slettet)

Problemet er jeg har ikke nogen ligning men en tabel med t/s og v/(m/s)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2015 af SuneChr

Det ser ud til at være en regressionsopgave, hvor man søger forskriften for et polynomium, hvorom punkterne (t ; v) bedst mulig skal tilpasses.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2015 af Toonwire

Hej

Snakker du om taylor approximation?
I så fald har ud her en "opskrift" i maple der udregner n'te grads taylor polynomier og viser dem:

Her regner jeg ud fra udviklingspunket x_0=0 og finder det 9. taylor polynomium

\\ >\text{restart;}\\ >\text{with(plots):}\\ > f:=x \rightarrow sin(x)*(cos(x))^2\\ >P9:=x\rightarrow \text{mtaylor}(f(x), x=0,10);\\ >\text{plot1:=plot}(f(x),~x=-2\pi..2\pi, ~y=-3..3,~color=red,~legend=f(x),legendstyle=[location=left]):\\ >\text{plot2:=plot}(P9(x), ~x=-2\pi..2\pi, y=-3..3,~color=blue,~legend=P[9],legendstyle=[location=left]):\\ >\text{display(plot1, plot2, thickness=2);}\\\frac{}{}


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2015 af Stats

#0

Du kan også anvende: (hvor du definere dit datasæt under navnet "data")

with(Gym):
LinReg(Data)
PolyReg(Data,"Graden af polynomiet")
LogReg(Data)
osv. osv.

Hvis du skriver with(Gym) (uden kolon), så vil du kunne se en oversigt over alle kommandoer med pakken Gym

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Mapple ekspert søges - Approximation af 3.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.