Kemi

Masse % af eddikesyre i husholdningseddike

22. april 2015 af Snotpumpen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg har en rapport hvor jeg skal udregne masse % af eddikesyre i husholdningseddike.

Volumen af 0,100 M NaOH = 9ml

Stofmængden må jo så være c*V = 0,1*0,09 = 0,009 mol

men det er alt den information jeg har til rådighed, hvordan finder jeg indholdet af eddikesyre i masse % udfra dette?

tusinde tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

Husholdningseddikens massefylde \approx 1\; \frac{g}{mL}

      molforhold     CH3COOH : NaOH = 1 : 1

Du har ikke oplyst volumen af CH3COOH!


Svar #2
22. april 2015 af Snotpumpen (Slettet)

#1

Husholdningseddikens massefylde \approx 1\; \frac{g}{mL}

      molforhold     CH3COOH : NaOH = 1 : 1

Du har ikke oplyst volumen af CH3COOH!

i forsøget fik vi specifikt at vide vi ikke skulle måle volumen af CH3COOH, og vi bare skulle fylde en "sjat" i.

De reagerer i et 1:1 forhold, så stofmængden er den sammme, mere ved jeg ikke. er det muligt at sige 

M(CH3COOH) * 100 / 1000 ?


Svar #3
22. april 2015 af Snotpumpen (Slettet)

#2
#1

Husholdningseddikens massefylde \approx 1\; \frac{g}{mL}

      molforhold     CH3COOH : NaOH = 1 : 1

Du har ikke oplyst volumen af CH3COOH!

i forsøget fik vi specifikt at vide vi ikke skulle måle volumen af CH3COOH, og vi bare skulle fylde en "sjat" i.

De reagerer i et 1:1 forhold, så stofmængden er den sammme, mere ved jeg ikke. er det muligt at sige 

M(CH3COOH) * 100 / 1000 ?

ehm scratch that, 1mL husholdnings eddike og et par dråber phenolphtalein i et snapseglas, derefter blev i bet om at fylde vand i til det fyldte bunden.


Skriv et svar til: Masse % af eddikesyre i husholdningseddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.