Kemi

Beregne massen af jern i ståluld

08. maj 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan jeg beregner massen i denne opgave..

Vi har: 0,02 M KMnO4 opløsning

Samt 0,1 gram ståluld

(FORHOLDET MELLEM DE TO STOFFER ER 1:5, DET VIL SIGE 5Fe FOR HVER MnO4=

Vi brugte i alt 17,8 mL kaliumpermanganat før vi nåede ækvivalentspunktet. 

Stofmængden for vores jern vil derfor være=

17.8/1000 L * 0,02 M

= 0,000356 mol/L

Massen for vores jern, er derfor =?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2015 af mathon

                m(Fe)=5\cdot V\left ( Mn{O_{4}}^{-} \right )\cdot c\left (Mn{O_{4}}^{-} \right )\cdot M(Fe)=

                                     m(Fe)=5\cdot \left (0{,}0178\; L \right )\cdot \left (0{,}02\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left(55{,}847\; \frac{g}{mol}\right)=


Skriv et svar til: Beregne massen af jern i ståluld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.